Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S sprider felaktig bild om Skinnskatteberg

Annons

Lena Lovén Rolén, du skriver i din insändare, att ”Alliansen klubbar igenom sin budget med hjälp av SD för fjärde året i rad”. Men du vet mycket väl, att ditt påstående är långt ifrån sant, eftersom du glömmer att berätta hela sanningen, vilken lätt kan kontrolleras i fullmäktigeprotokollet!

Kommunens hela budget är på cirka 267 miljoner kronor. En mindre justering gjordes beträffande arvodesfördelning till politiker. Detta förslag antogs av fullmäktige, men berörde inte slutsumman. Utöver det antogs enhälligt cirka 258 miljoner av budgeten. Inget parti reserverade sig. Alltså var politikerna, oavsett partitillhörighet, eniga om 97 procent av budgeten.

För de återstående cirka 9 miljonerna förelåg två förslag, ett från Alliansen och ett från socialdemokraterna. Ett antal av dessa miljoner var vi också överens om, det vill säga vi hade samma förslag. Nu togs dessa miljoner som ett paket och Alliansens förslag gick igenom, eftersom det stöddes av SD-representanten samt av en oberoende, vilket vi inte visste, förrän vid omröstningen.

Du skriver också om hur tacksamma vi ska vara mot regeringen, som tilldelat alla kommuner extra medel de senaste åren. Vi är minst lika tacksamma för de kommunala skattemiljoner (cirka 200 miljoner kronor), som våra invånare bidrar med.

I alla kommuner är den största delen av budgeten helt styrd av den verksamhet som bedrivs, och som alla partier oftast är rörande eniga om. Det ”grädde på moset” som vi ibland får, gäller det att använda klokt till alla invånares bästa, som til exempel den nya fina lekparken, som kom till via ett medborgarförslag.

Svepande formuleringar, som den ovan citerade, passar möjligen på Facebook, men kan faktiskt sprida en helt felaktig bild till de invånare som inte är intresserade av eller insatta i politik eller som tror, att allt som står i tidningen är sant!

Carina Sándor (L)

Vanja Leneklint (L)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons