Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S: Stig Henriksson svartmålar verkligheten

Annons
Det finns åter en framtidstro i Fagersta, enligt S-ordförande Åsa-Märta Sjöström.

Stig Henriksson (4 maj) väljer än en gång en märklig väg och sätter en ton som kommer att prägla debatten under en lång tid. Den nyvunna fromheten känns vare sig vänlig eller välvillig då Stig under sina 16 år vid makten har haft möjlighet att genomföra nödvändiga och välbehövliga insatser för Fagerstas del, men av olika skäl valt att låta bli. Arvet efter Stig har ju varit att ta tag i dessa saker, det är ju inte så att behoven uppstått ur tomma intet.

Att svartmåla verkligheten bygger ingen framtid. Politik är inget spel. Fortfarande kan inte någon utläsa vad Stig Henriksson vill, i kontrast till vad vi socialdemokrater vill. Möjligen kan man få en bild av att han tycker att det inte ska satsas på Fagersta, att det inte ska investeras eller att det inte ska byggas. Vi socialdemokrater vill, kan och vågar göra just det.

Men vill man gå vilse i skattetekniska irrgångar, bryta mot upphandlingsregler eller se förbi olämpliga bisysslor så kan man ju alltid gå tillbaka till hur det var förr. Tillbaks till tiden då man struntade i kammarrättsdomar och tillämpade rättshaveri för att envist motarbeta barn som går i andra skolor än kommunens egna.

Som tur är kunde Fagersta bli bättre, kommunen har gett sig in på en väg som bygger på optimism istället för pessimism. För finns det inget driv i det man gör, ingen tro på det man gör så är det ingen mening att göra det över huvud taget. Idag finns det vilja, hopp och framtidstro i Fagersta.

I det läget tillämpas sverigedemokratisk retorik, där man utmålar verkligheten som katastrofal, där man påstår att det är kaos. Där åsikter och tyckanden börjar framställas som fakta. Vi går inte på det. Vi socialdemokrater fokuserar på det vi vill åstadkomma och vi strävar efter lösningar på de utmaningar som finns längs vägen.

Å andra sidan gör ju Stig Henrikssons inlägg i debatten alternativen tydliga inför valet i höst. Vill man bakåt eller vill man framåt?

Åsa-Märta Sjöström

Ordförande Socialdemokraterna Fagersta

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons