Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S: Vi står upp för den svenska modellen

Annons
Att M-politik leder till sänkta löner är ingen tolkningsfråga, enligt Tony Bölja (S). Bilden: Ulf Kristersson, partiledare.

Anna Kramer (M) hävdar i ett debattsvar att den S-ledda regeringens jobbpolitik inte fungerar. Sjunkande arbetslöshet, lägsta ungdomsarbetslösheten på decennier och den högst uppmätta sysselsättningen någonsin i EU motbevisar henne.

Anna Kramer gör som moderater alltid gör när socialdemokrater får städa upp efter borgliga regeringars underskott och höga arbetslöshet – hon skyller på tur. Denna gång är det konjunkturen regeringen har tur med.

Det handlar förstås inte om att socialdemokrater har tur och moderater otur, utan om att socialdemokratisk jobbpolitik fungerar. Fler är i arbete och färre behöver statligt stöd nu än när vi fick makten 2014. Högkonjunkturen har bidragit till detta, men över hälften av effekten på den sjunkande arbetslösheten beror på regeringens förda politik.

Kramer menar att Moderaternas politik feltolkas, men ändrar man turordningsreglerna i LAS och lagstiftar om ”inträdesjobb” med lägre löner, då blir det lättare för arbetsgivare att sparka människor och lönerna kommer att sänkas. Det är ingen tolkningsfråga.

Socialdemokraterna står upp för den svenska modellen och kommer aldrig acceptera att politiker ska lagstifta om lägre löner. Vår politik leder till att fler arbetar och att de som arbetar har trygga fasta jobb och en lön man kan leva på.

Tony Bölja (S)

riksdagskandidat från Västmanland

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons