Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SD: Allvarligt när medier tiger ihjäl nyheter

Annons

Fri information är alltid ett hot mot maktens intressen. Därför är fri information så viktig.

En proposition om ändringar i tryck- och yttrandefriheten, signerad Stefan Löfven, behandlas nu i konstitutionsutskottet, där den stöds av alla partier utom SD. Särskilt varmt talar Andreas Norlén (M) om grundlagsändringen. Två av de största partierna i riksdagen verkar vara överens om att vi ska göra inskränkningar på yttrande- och tryckfriheten som tjänat oss så väl i 250 år.

Lagförslaget slutbehandlas den 13 mars och protokollet justeras av konstitutionsutskottet den 27 april, vartefter votering sker i kammaren den 16 maj. Något som väljarna bör intressera sig för!

Vi delar Socialdemokraternas farhåga, att det kan bli en urspårad valrörelse, den har ju på många sätt redan börjat. Till exempel, SVT rapporterade den 23 januari att två så kallade "troll" hade spårats till Sveavägen 68, (Socialdemokraternas högborg) av alla ställen, för att ha publicerat nidbilder av SD-politiker och Hanif Bali (M). Det ansågs dock inte allvarligare än att de "omplacerades" istället för avsked.

Den norska dokumentären "Lykkelandet" från den 17/4-17 visar att tiggeriet i många fall är både organiserat och lönsamt, fast det från det flesta politikerhåll hävdats att så inte är fallet. Är det kanske den som fått vår finansminister Magdalena Andersson att i riksdagen nyligen hävda att den som ger pengar till tiggare sponsrar prostitution?

Något som också kan tyckas tveksamt är det faktum att kommunen äskat 300 000 kronor av staten, för att låta ABF lära människorna i "röstningssvaga" områden i Fagersta att rösta.

Statliga Vinnova, kom med ett pressmeddelande den 26/10-17 att de fått 13,5 miljoner, att fördela på våra åtta största medieaktörer, för att de gemensamt ska kontrollera att övriga inte delar "fake news"

Lite som att "sätta räven att vakta hönshuset"!

"Fake news" är allvarligt. Men det är lika allvarligt att systematiskt undanhålla nyheter av viss karaktär, som när regeringen förbereder grundlagsändringar som påtagligt inskränker yttrande- och tryckfriheten, och där få ledarskribenter på någon etablerad tidning skriver om saken. Lika allvarligt är det med medveten selektering åt visst håll.

Vart är vi på väg när tidningar som borde granska makten istället granskar folket?

Gunilla Dahlberg Malmén, ordförande. SD Fagersta

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons