Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skinnskattebergs ledning för passiv

Annons

Carina Sándor (L) kritiseras av Lena Lovén Rolén (S)

När jag som oppositionsledare för Socialdemokraterna i Skinnskatteberg läser Carina Sándors, kommunstyrelsens ordförande, och Helena Norrbys, kommunstyrelsens 2:e vice ordförande, svar på Anders Olssons insändare känner jag mig manad att ge utryck för mina åsikter angående kommunpolitiken.

Syftet med mina rader är egentligen en enda sak; jag anser att politik gör skillnad och att det är skillnad på politiska partier även på lokal nivå trots att vi många gånger jobbar mer pragmatiskt och för kommunens bästa. Ni har nu styrt kommunen i snart tre år. Många gånger på möten (utskott, kommunstyrelse, kommunfullmäktige), i samtal, i skrift och inte minst i er insändare vill ni gärna berätta att det är de förtroendevalda som styr kommunen, alltså inte bara Alliansen.

Det stämmer absolut att vi är eniga i många beslut som ni gärna vill påtala men det är ni som avgör besluten och leder kommunen. Det är ni som har huvudansvaret för att se till att beslut verkställs och ta reda på hur arbetet fortlöper.

Vi har vid många tillfällen tagit upp viktiga saker som exempelvis före detta folkhögskolans utveckling, delar av föreningslivets lokalbrist, den oroväckande personalomsättningen. På vilket sätt har ni reagerat? Genom passivitet och avvaktan. Först när vi skrivit insändare eller interpellation har ni agerat. Däremellan har det gått mycket dyrbar tid vilket inneburit en ogynnsam utveckling för Skinnskattebergs kommun. Politik är inte bara att prioritera över resurser, politik är att visa ledarskap över den vilja man vill ska råda för medborgarnas vardag och framtida utveckling i kommunen. Här skiljer vi oss åt!

Lena Lovén Rolén, oppositionsledare för Socialdemokraterna i Skinnskattebergs kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons