Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stig Henriksson: Verklighetens dystra färger

Annons

Svar till Marino Wallsten (S). I vanlig ordning föredrar Marino Wallsten att spekulera i en kritikers sinnesstämning istället för att diskutera fakta. För fakta vrenskas. På punkt efter punkt rasar Fagersta. Medan vi för fyra år sedan var i topp när det gäller kontinuitet i hemtjänsten är vi nu bland de sämsta kommunerna i landet.

Sedan socialmoderaterna tog över ligger vi bland de sämsta kommunerna i landet i jämförelser om miljö, om skolresultat och om företagsklimat. Och i förskolorna knäar personalen när Fagersta har den lägsta personaltätheten i länet.

Trots medarbetarnas idoga arbete så fungerar inte NVK när i stort sett alla chefer på kort tid slutat och förbundschefen är mer från- än närvarande.

Också kommunkansliet har haft en personalomsättning som varit rekordartad. Utbildningsförbundet NVU och särskilt SFI-verksamheten har brottats med enorma problem och förtvivlade medarbetare hör av sig. Språnget är sönderslaget och personal skingrad.

Till och med en av dina egna ordföranden menar att kommunens politiska ledning var bättre förr. Allt detta trots de rekordstora tillskott till kommunerna som Vänsterpartiet i riksdagen förhandlat sig fram till.

Detta är inte svartmålning, det är verklighetens dystra färger. Och det är inte Vänsterpartiet som närmat sig SD, det närmandet tror jag alla ser att Löfven och Kristersson står för.

Stig Henriksson (V)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons