Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stoppa buskörningen i Norberg

Annons
Kvaddade bilar överges – och fastighetsägare tvingas städa upp.

Vad är det som händer på kvällar och nätter i Norberg? Man hör bilar på högt motorvarv och däckgnissel nästan varje kväll. Väldigt ofta ser man bilar som kört av vägen eller kvaddats på ett sätt som är svårt att förstå hur det gått till för en vanlig bilförare. Några av fordonen har identifierats och enligt bilregistret är de oftast avställda (och förmodligen oförsäkrade – något som inte anges i bilregistret). Påfallande ofta är fordonen hemmahörande i södra Dalarna. För oss som bor i Norbergs utkanter utan gatubelysning känns det väldigt osäkert när man hör dessa vandaler fara runt och man avstår i stort sett från att vistas utomhus kvällstid.

De kvaddade bilarna blir oftast stående och är de inte helt demolerade när de överges är de snart plundrade och sönderslagna med glassplitter och annat otyg spritt runt omkring. Det verkar nu vara fastighetsägaren där vraket hamnar som ansvar för att efterforska eventuell ägare och kontakta denne för att vraket ska tas bort. En tämligen tröstlös verksamhet som förmodligen slutar med att fastighetsägaren på egen bekostnad får städa upp efter vandalerna.

De ägare som har kunnat identifieras är ofta unga med färska körkort och följaktligen en liten erfarenhet av att föra fram ett fordon på ett trafiksäkert sett. Bilarna är inte heller i speciellt bra skick, ofta avställda eller belagda med körförbud. Vi inser givetvis att polisen inte kan ha patruller i och kring Norberg på heltid men något måste kunna göras för att man ska kunna få stopp på detta ofog.

Körkort 1970

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons