Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stoppa rovfisket i Abborrtjärn

Annons

Högst fyra fiskar får tas vid fiske i Abborrtjärn.

I Fagersta har vi en liten fiskesjö som heter Abborrtjärn där Fagersta kommun släpper i regnbåge, röding och öring. Kommunen fixar också så att ved finns vid de utplacerade grillarna runt sjön. Det finns utplacerade soptunnor som kommunen med jämna mellanrum tömmer. Ett fiskekort kostar 150 kronor vilket jag anser vara en jättebillig summa för att kunna få dra upp fyra fiskar och ha gratis ved.

Jag är ganska säker på att kommunen egentligen gör en ekonomisk förlust på det här men det är en service till kommunens invånare för att vi ska kunna må bra och trivas. Till saken hör också att man fram tills nu har kunnat låta sina barn fiska gratis om man som vuxen löst ett fiskekort.

Nu har somliga personer utnyttjat detta till att placera ut 10-20 fiskespön och påstått att det är deras barns fiskespön som vid tillfället inte ens befunnit sig på platsen.

När fiskevakten påpekat felet i detta så har han blivit hotad och fått åka därifrån. Jag undrar hur dessa personer tänker och om de har någon skam i kroppen? Sjön och utplanteringen av fiskar är i första hand till nöje och sportfiske och inte till för rovfiske eller att försörja sig på. Kan inte ni som andra nöja er med att fiska upp fyra fiskar med ett spö? Har ni tänkt ta hem alla fiskar och inte låta oss få något? Jag tycker det är så småaktigt så jag inte ens finner ord.

Även förekommer det att folk simmar ut med nät som de lägger ut för att fiska ur sjön, och i bland innan det är premiär. En del löser inte heller fiskekort utan påstår sig inte ha hunnit göra det, men ändå kastat ut sitt bete. En del löser inte ett fiskekort, utan tolkar reglerna som att barnen utan fiskekort bara kan åka upp till sjön och fiska utan att ens föräldern löser ett kort!

Hur ska det bli framöver med allt om vi inte ens kan respektera varandra och lösa ett fiskekort och sköta oss vid en fiskesjö som kommunen sköter så fint åt oss? Har ni vett att skämmas så borde de som missköter sig göra det nu. Men det är väl att förvänta sig för mycket.

Invånare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons