Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stötande att Norbergs S-styre skyller ifrån sig

Annons
Öppna Kärrgruvans skola igen, föreslår skribenten.

Svar till Åsa Eriksson och Johanna Odö. Tack för ert svar men fortfarande undrar jag vad ni menar med att ni vill fortsätta höja resultaten i skolan? När resultaten de facto sjunker.

Det är ett direkt fiasko att 43,5 procent inte är behöriga till gymnasiet.

Det är direkt stötande att ni försöker skylla misslyckandet inom skola och barnomsorg på tidigare regeringar. Det är ni socialdemokrater som styrt Norberg och bär det fulla ansvaret för misslyckandet. Att försöka påskina att det är andra som är skulden till skolans misslyckande är så fruktansvärt fegt och brist på ansvar. Det är ett stort svek mot Norbergs barn och ungdomar att ni inte kunnat ordna en välfungerande skola och barnomsorg.

Det är ju så att resultaten i skolan sjunkit mer och mer ju längre in i mandatperioden vi kommit ”trots” att vi har en S-regering.

Sen förstår jag inte att invandringen kostar kommunen. Enligt era partikollegor är det ju en ren vinst för kommuner att ta emot invandrare. Så vem har rätt?

Men det ni säger är att det främst är Norbergs barn och ungdomar men även skattebetalarna som fått betala priset för invandringen med sämre barnomsorg och sämre skola samt ökade kostnader för kommunen som följd.

Norberg är ju inte ensamma om att tagit emot invandrare. Jag ser inte att resultaten i andra kommuner sjunkit lika dramatiskt som i Norberg. Så vad har de gjort som ni inte gjort?

Sen blir jag jätteglad att ni ska bygga ut barnomsorgen. Var och när ska detta ske? Eller handlar det om nya tillfälliga baracker? Dessa baracker är ju inte direkt billiga. På Kärrgruveskolan kostar de en hel del. De har kostat en bra bit över miljonen hittills.

Trots dessa tillfälliga baracker är barngrupperna fortfarande betydligt större än rikssnittet

Vore det inte läge att återigen öppna Kärrgruveskolan för förskola och de lägsta årskurserna? Undervisning av de ungdomar som är HVB-placerade i Norberg borde kunna flyttas till andra mera lämpliga ställen/lokaler.

Jag ser en bra och välfungerande barnomsorg och skola som centrala för att Norberg ska bli en attraktiv kommun. Men just nu är det inte alls bra då Norberg ligger i botten av de flesta rankingar gällande skola och barnomsorg och har legat så några år.

Kaj Viberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons