Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svajigt av Demokraterna i Norberg

Annons

Kommunhuset i Norberg.

Det är mig fjärran att förminska "politiska" ambitioner. Det är lovvärt att Demokraterna i Norberg låter upp sin röst. Klart ni måste höras. Välkommet. Men när det gäller semantik svajas det betänkligt.

Rubriken i min förra inlaga "Det gnälls etc..." var ett uttryck för hur många upplever detta nya partis engagemang. Nå, detta har påpekats förut. Släpper det ämnet.Däremot måste inlägget den 10 november bemötas. Demokraterna har använt "ordboken" för att definiera ordet "gnäll". Tja, lite katederundervisning skadar väl inte?Vad kom man fram till?

Gnäll: "Kommentar som uppfattas som anklagande och obefogade."Just så skriver man. Och hur rätt är inte detta? Det är exakt den röda tråden i Demokraternas "kritik" av Norberg.

Läs den tolkningen igen. Vad kommer ni fram till? Hmm, faller polletten ner? Vi läsare av era inlägg måste hålla med ordboken.

Hoppas ni tolkar detta rätt. Lite lustigt, men så ackurat att ni hänvisar till just den kritik som riktas mot er.

Vad gäller definitionen på maktfullkomlighet (även den tagen från ordboken) : "Fatta beslut utan att fråga om andras mening".

Sossar såväl som Vänstern har en hel del att lära i detta ämne. De upplever sig som "högst upp på näringskedjan". Så är det ju inte! Tror Demokraterna har rätt. Ett öra mot marken skulle inte skada. Politisk makt bottnar i folkstyre. Vi är många i Norberg, alla har rätt att höras... moderater, folkpartister, centerpartister, demokrater och icke bundna. Den kampen är värd att tas. Maktfullkomlighet suger! Ödmjukhet är alltid på sin plats!

Så – idag ger vi Demokraterna godkänt. Men plugga på det där första. Gnäll. Passar inte. Och skadar ert program (vad det nu är).

Med hopp om gott tankeutbyte!

Richard Hichens -Bergström, oberoende demokrat. Byter ofta parti mellan valen.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons