Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Undermåligt kommunalt kranvatten

Annons

Det har sina sidor att vara bosatt i Karbenning. Samhället, som tillhör Norbergs kommun, har ett lindrigt uttryckt undermåligt kommunalt vatten.

Större delen av Norbergs kommun har det utmärkta vattnet från Avesta i sina kranar, men vi som bor i Karbenning får ett illasmakande vatten som lämnar bruna, otrevliga avlagringar på glas och porslin – för att inte tala om hur det ser ut när man tappat vattnet i hinkar, vilket jag som tidigare akvarieägare behövde göra.

Norberg har en av landets dyraste vattentaxor, mycket beroende på att kommunen köper sitt vatten från Avesta. Vi i Karbenning får vara med och betala kalaset, men får inte en droppe av det fina vattnet. I stället behöver vi köpa vatten på flaska, vilket inte är det billigaste. Men vad göra när kranvattnet smakar så illa att man knappt vill borsta tänderna i det?

Att vattnet är uselt är illa nog, men att vi sedan får stå och betala för ett av Sveriges dyraste vatten, när vi inte får ta del av detta, känns bedrövligt. Kan detta verkligen vara förenligt med svensk konsumentlagstiftning?

Besviken Karbenning-bo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons