Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Unga mobbas alltid

Annons

I dagens samhälle kan man inte älska vem man vill. Det är som en oskriven lag som säger att om du älskar någon av samma kön så är du helt plötsligt inte en människa längre.

Det kommer alltid finnas de som kritiserar en, antingen kan man gå med strömmen och ändra sin personlighet eller så bryter man strömmen och ignorerar dem. Och ja, visar att man är stark nog att våga vara annorlunda.

Många kristna säger att det är en synd att älska någon av samma kön. Men varför är det en synd att älska någon av samma kön?

Folk dömer en efter ens yttre. Är det verkligen något bra? Och hur är det med alla de här ”reglerna” som man hittat på? Att om du är kille och har örhänge

i högra örat är du bög?

I skolan är det antagligen värst, för där kan man bli mobbad för vad som helst, och hatet slutar aldrig, det är nästan som tomtens jobb på julafton, det tar aldrig slut.

Men det som kanske sårar en mest är lärarnas reaktioner när någon drar en i håret, eller man blir kallad bög. Lärarna har själva gått i skolan, de måste också ha sett vad som händer.

Men när det kommer fram saker som att någon blir mobbad för att den är bög, så händer inget. Lärarna kanske försöker, men vi elever märker inget, det är fortfarande samma visa varje dag.

Allt upprepas, och för varje dag blir det lite värre.

Varför försöker ingen göra något, är de rädda?

Är man så rädd att man inte ens vågar stå upp för någon annan, eller ens sig själv?

Ella Mähl, Olivia Larsson

Och Alvina Rickardsdotter

Cecilia Petersson,

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons