Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

V: Nu får Fagersta leva på lånade pengar igen

Annons

Svar till Marino Wallsten (S).

Så bra att nu även Marino Wallsten deltar i debatten. Tråkigt bara att den som vanligt endast flyktigt berör sakfrågor utan som vanligt hamnar i analyser om mitt sinnestillstånd (tackar som frågar; bra!) och recensioner över andras uselhet.

MW klagar på en smutsig valrörelse. Och ändå är den så mycket renare än den förra där det förekom både förtalskampanjer och anonyma insändare med personangrepp, som glatt publicerades av FP, trots att motsvarande hantering inte var tillåten på modertidningen VLT.

Sedan försöker MW än en gång på något ganska skruvat sätt klumpa ihop V och SD. Detta trots att det ju är S och den lokala koalitionskamraten M som nationellt anammat en hel del av både SD:s språkbruk och politik.

Men till slut berömmer sig Marino Wallsten över att Fagersta kommun har så stark soliditet, pensionsskulden inberäknad.

Men kära nån, den soliditeten låg på minus när Vänstern tog över och hela uppbyggnaden skedde under vårt styre. Förutom att vi betalade av alla långfristiga skulder vi fick ärva av S. Och nu kräver era vilda investeringsplaner att vi måste börja låna igen, allt enligt kommunens eget bokslut.

Av de 102 miljoner som fanns avsatta till pensionsskulden har ni förbrukat 53.

Av de 89 miljoner som fanns avsatta för resultatutjämning visar senaste bokslutet ett minus, ett minus på 35 miljoner.

Så sköter den socialmoderata koalitionen ekonomin. Samtidigt som Fagersta rasar i rankingar vad gäller hemtjänst, skolresultat, miljö och företagsklimat.

Och utköp och chefsflykt slår rekord. Där har du sakfrågor att debattera istället för att gömma dig från offentlig debatt.

Stig Henriksson (V)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons