Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

V: Rent hittepå om Norberg av Demokraterna

Annons

Vänsterpartiet är det parti i Norberg som gjort sig känt för sitt samarbete med andra partier. För det krävs ödmjukhet, kompromissvilja och en ton i debatten som söker samförstånd och inte konfrontation. De valtekniska uppgörelserna med Socialdemokraterna, Liberalerna och Miljöpartiet som Vänsterpartiet drev igenom efter förra valet är ett av flera exempel på detta.

Det är därför svårt att förstå vad Demokraterna i Norberg menar när de i insändare efter insändare påstår att det politiska ”käbblet” måste upphöra och att ett samarbete mellan partier måste till.

Det är även svårt att förstå vad Demokraterna menar när de påstår att kommunens driftunderskott de kommande tre åren uppgår till 74,6 miljoner kr. En hittepå-summa som inte har någon förankring i verkligheten, Demokraterna påstår även att kommunens ansvarsförbindelse för pensionerna kan leda till konkurs för kommunen. Detta är en lögn eftersom pensionerna utbetalas först när någon går i pension och inte till alla samtidigt. Till sist har kommunens soliditet och likviditet markant förbättrats under den senaste mandatperioden.

Att fara med osanningar kan antingen bero på okunnighet eller att man vill vilseleda allmänheten. Det är lika illa vilket som!

Kent Persson (V)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons