Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad är sant om äldreomsorgen?

Annons

Äldreomsorg. Då jag i media, såväl tv som press, översållas av hur illa våra gamla blir behandlade på äldreboenden av olika slag kommer ett spörsmål om att allt detta kan väl ändå inte vara lögn och förbannad dikt bara för att det är valår i år.

Det kan gälla att de inte tillåts leva ett värdigt liv i ett slutskede, som ibland kommer väldigt hastigt, typ vägran att låta dem bo där deras livssituation enligt deras uppfattning bäst passar dem. Eller så får de en kost som näringsmässigt inte fyller rimliga krav för överlevnad, ofta förpackad så att det inte retar aptiten utan hamnar i soporna.

Dödligheten är enligt media så stor som att var femte dör inom en månad på grund av att de är i så dåligt skick när de äntligen får en plats på ett äldreboende. Så illa blev inte våra förfäder behandlade ens då ättestupan var en realitet.

Att då få höra vår äldreminister Maria Larson (KD) säga att våra gamla mår bra och får en human och fin behandling gör ju att man ställer sig undrande vad man skall tro på.

Det blir inte bättre av att man dessutom fortsätter skära ned på vårdande personal, vilket gör att ett redan fåtal blir ännu färre. Att en människa skall behöva gå hem från jobbet, efter att ha gett allt, i tårar bara för hon upplever sig vara otillräcklig, kan inte vara lätt.

Att det sedan finns människor som tycker att jag med mina sneda åsikter inte existerar i detta land om ens på denna planet gör att jag funderar på om det inte vore bättre om så vore fallet. Å andra sidan kan ju frågan ställas vem det är som bor på fel planet.

Kalle på kammarn

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons