Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad blir notan för skattebetalarna i Norberg?

Annons
Sjönära tomrer vid Noren – ett av flera projekt som ifrågasätts av skribenten.

Gjordes arbetet med strandtomter på Norens västra strand på löpande räkning på grund av brådska? Det här var en märklig historia med många ursäkter om varför det gick som det gick. Frågan kvarstår hur stor totalkostnaden blir för detta fiasko.

På Fågelvägen kan knappast argumentet brådska varit skälet till upphandling på löpande räkning. Hur mycket blev slutkostnaden för detta fiasko? Apropå Fågelvägen finns det ett nyligen ombyggt HVB-hem där Det gjordes visst på löpande räkning för 7,5 mkr? Kan det vara sant? Nu ska det visst byggas om igen? Kommer det också att ske på löpande räkning?

Sedan kom Busstorget på löpande räkning. Hur många gånger har vi inte hört från Åsa Eriksson att detta kostar 1,5 miljoner kr men egentligen bara hälften då ”farbror staten” bidrar med sina egna pengar. Inte hjälpte det att ÅE siade om att det skulle vara klart till skolstarten. En extrakostnad på knappa 0,3 miljoner kr har redovisats, men det har inte sagts så mycket om att Busstorget nu har delats upp i två etapper och att kostnaden för parkeringen tillkommer. Ska den också göras på löpande räkning?

I Trafikverkets godkännande står det att ”Om kostnadsfördyringar uppstår ska detta meddelas så snart det är möjligt. Ni ska också i skälig omfattning haft samråd med handikapporganisationerna”. Har detta skett och i så fall betalar Transportstyrelsen med ”farbror statens” penningpåse ut häften av den tillkommande kostnaden? Vad blir då slutpriset för hela busstorgets ombyggnad? När entreprenören var färdig med Busstorget fortsatte de med ett litet enkelt jobb vid Tingshuset på löpande räkning.

Nu är snart den nya Idrottshallen färdig men varför händer inget med den nya bron invid hallen? Är den bortglömd eller pågår anbudsförfrågningar? Är kostnaden här 1,5 miljon kr för gång- och cykelväg? Tillkommer kostnaden för bron? Tillkommer kostnaden för lokalgata med vändplan? Vad blir alla kringkostnader här vid Idrottshallen som åtminstone jag har trott varit inräknat i totalpriset för området? För det kan väl inte vara så att bara hallen kostar 39,9 miljoner kr (enligt FP den 20/1) och att parkering och asfaltering tillkommer?

Sedan har ÅE lovat en busshållplats här, Kostar väl också extra? Sedan var det en saneringskostnad här på löpande räkning för 4,5 miljoner kr enligt insändare i FP den 25/10. Här vore det på plats med en utförlig redovisning av projektets totalkostnader!

Kärrgruvans skola har varit stängd länge och föräldrar har tidigare klagat på dålig luft men enligt dåvarande fastighetschef har det varit helt obefogat Trots detta görs det nu ett stort jobb på den sedan länge stängda skolan. Är detta också på löpande räkning? Därför Stig Bergman (V), vilka direktiv har du som ordförande i NVK gett dem när det gäller våra skattemedel? Det skulle även vara intressant med några exempel på anbud med fast pris!

Är det inte dags nu för sunt förnuft och ekonomiskt tänkande i Norberg?

Torbjörn Norgren

Partiet för Norbergs Framtid

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons