Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad kostade arbetet med monsterregionen?

Annons

Landstingshuset i Västerås

Landstinget Västmanland har under året lagt ner mycket tid och resurser att processa Indelningskommitténs förslag om nya storregioner, däribland Monsterregion Svealand. Arbetet har pågått parallellt med att regering, finansdepartementet och politiska partier arbetat med förslaget.

Förslaget har nu dragits tillbaka med anledning av den massiva kritik mot kommitténs förslag som funnits. Det tycker vi moderater är bra.

Samtidigt vet vi dock att det har lagts ner stora resurser från landstingets sida för att driva igenom förslaget. Det har skett i form av sammanträden, konsultkostnader, administrativ tid, framtagande av rapporter och underlag samt resor. Nya uppgifter och arbetsbeskrivningar har presenterats för anställda inför den kommande storregionen. Allt detta innebär kostnader.

Skattebetalarna har rätt att få veta vad detta har kostat. I en tid med långa vårdköer och vårdplatsbrist inom landstinget är det än viktigare att våra skattepengar går till sjukvård och inte till att forcera fram förhastade beslut om storregioner. Jag har därför begärt i landstingsstyrelsen att få en kostnadsredovisning för det arbete som lagts ner.

Tomas Högström (M) oppositionsråd, Landstinget Västmanland

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons