Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad vinner Norberg på nytt parti?

Annons

Vi från LO ställer oss mycket frågande till det nybildade partiet i Norberg, ”Norbergs framtid”.

Det har gjorts gällande från deras håll att det är Socialdemokraterna och i synnerhet Åsa Eriksson som bestämmer allt i Norberg. Men vi med flera vet att så inte är fallet, självklart så önskar man att det vore så eftersom det är roligt att ha så stort förtroende bland invånarna som Socialdemokraterna i Norberg har. Att det ska finnas starka oppositionspartier är en självklarhet för det ger en grund till att det blir debatt och man får möjlighet att utbyta frågor som är ett måste för utveckling i ett samhälle.

Det har också gjorts gällande att alla de drastiska neddragningarna bara skulle vara Socialdemokraternas fel, vilket inte är riktigt sant då det finns protokoll från alla kommunala beslut som fattas. Och i dem kan man konstatera att merparten av de beslut som fattas är tagna i enighet, eller rättare sagt har ingen haft en annan mening. Detta grundar vi på att det inte finns några reservationer i de beslut som fattats.

Vi i LO-kommittén vill veta vad Norbergs framtid har för agenda. Det är alltid lätt att stå på sidan av och kritisera neddragningar i Norbergs kommun, men vad vill Norbergs framtid?

Kommunal och övriga fack har gemensamt förordat avyttrande av fastigheter före uppsägning av personal. Tycker Norbergs framtid att byggnader är bättre och viktigare än anställd personal?

Självklart är politiker bara människor och fel kan de flesta göra. Man beskriver några neddragningar och en som inte var så genomtänkt var just dagrehabverksamheten. När det gäller skolan, ja där visar väl resultaten att man inte tänkt så fel, sedan har det hänt saker som ligger utanför kommuns påverkan med en ökad asylsökande som styrs från Migrationsverket.

Om man nu har ett så fantastiskt nytänkande för att förändra Norberg till en attraktiv kommun som man vill leva och bo i, varför har man inte gått på de otaliga möten och seminarium som både Socialdemokraterna och LO anordnat under så många år. Och framfört de nytänkande idéer som man har eller haft. Men med tanke på att det snart inte finns några oppositionspartier kvar i Norberg så kan ni säkert bli ett bra sådant.

Till sist vill vi passa på att gratulera Ulf Olofsson att han hittat hem. Och uttrycka vår djupaste sorg över att Lennart Skansfors valt att dra sig tillbaka från politiken, du har varit en frisk fläkt. Lycka till.

Gunnar Tiger, GS-Facken

Robert Ekman, IF Metall

Mikael Ladman, Transport

för LO-Kommittén i Norberg

Mikael Björlestrand, Kommunal

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons