Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Våga satsa på Högbyn

Annons
Alternativ. Riva eller satsa, det är frågan.Foto: Lina Svalbro/FP arkiv

Vad jag kan förstå finns det i stort sett två alternativ att ta ställning till vad gäller Högbyns framtid: Antingen en skogbeklädd backe eller en backe som är gjord för olika typer av vintersportarrangemang.

Att riva det som återstår av forna Högbyn och låta skogen ta över med hjälp av människohand är ett alternativ som förespråkas av NVK.

Det andra alternativet är att bevara och lägga i malpåse det som återstår. Då kan olika intressenter med lätthet iordningställa olika typer av nedfarter, som pulkabacke, slalompist och liknande vinteraktiviteter utan alltför stora ekonomiska kostnader.

Det finns säkert en uppsjö av ideella krafter som kan ställa upp om det verkligen gäller.

Detta förespråkas även som en del i ett förslag från fritidsnämnden.

Fagersta är välrustat när det gäller att serva sina invånares behov av aktiviteter på det flesta områden. Vad som återstår är att fylla behovet för dem som är intresserade av vintersporter.

Med tanke på detta är det för mig en självklar sak att satsa på Högbyn, sedan får man se hur utvecklingen blir och vara flexibel allteftersom. Utöver skidåkning på både längden och tvären och en vacker natur finns parkeringsplatser för både bilar och husvagnar. Att våga satsa på turism tyder på framtidstro.

Politiker i kommunen, upp till bevis för att ni tror på ett framtida framgångsrikt Fagersta!

”Fagersta här får ni både livstid och livskvalitet”.

Fagersta

Kalle på kammaren

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons