Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Väljer Landsbygdspartiet

Annons

Landsbygden. Under flera år har jag hållit mig till en partner, men har nu bestämt mig för att njuta av något nytt och fräscht.

I många decennier har det pågått en allt starkare urbaniseringsvåg. Oavsett partifärg gör man nog lokalt så gott man kan utifrån givna förutsättningar, men på riksplanet?

I fråga efter fråga tas beslut utifrån ett storstadsperspektiv och vilka är det som får stryka på foten? Jo vi som bor och verkar på landsbygden.

Det kallas så vackert för representativ demokrati. Jag blir nästan rörd när jag tar till mig alla vackra ord som olika partier nu helt plötsligt tar i sin mun när det gäller närodlat, svenskt lantbruk och en levande landsbygd.

Det är inte så konstigt egentligen eftersom de nu vill ha våra röster, men varför händer ingenting mellan valen?

Nej nu är det dags att se till att inte landsbygden brandskattas på resurser, att vi ökar vår självförsörjningsgrad av livsmedel, att utbyggnaden av kommunikation och IT prioriteras, bevarande av landsbygdsskolor, rättvis drivmedelsbeskattning för landsbygden, ökad beskattning av naturresurser så att ingrepp i vår natur från gruvor och vattenkraft kommer bygden till del.

Och inte minst att omförhandla EU-avtalet så att svenska förhållanden och beslut tar vi själva ansvar för.

Vi bor och verkar i ett område med kärlek till landsbygden med tillhörande byar, samhällen och småstäder. Jag tänker nu vara otrogen och rösta på Landsbygdspartiet, därför att det vi har att erbjuda här i vår hembygd helt enkelt är en bättre livsmiljö för människor än vad storstäderna kan erbjuda.

Norberg

Anders Wetterholm

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons