Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vem gräver i din ficka?

Har du känt hur min hand gräver i dina fickor? Eller att jag, eller någon annan politiker för den delen, har bestämt hur du ska göra eller hur du ska leva, här, nu i veckan? Eller kanske förra veckan? 

Annons
Pia Boiardt (V)

Svar på webbkommentarer till inlägget "Fulspel av S i Fagersta".

"Kalle vid svarven" kände det. Häromdagen, berättade han. Nu vet jag inte vem "Kalle vid svarven" är, för han vågar inte säga sitt eget namn i Fagersta-Posten. Inte heller vågar "Kimmen" det; den där anonyma som nu påstår att jag nog allt lämnar nämnden för att jag inte längre får den fina lönen som utbildnings- och fritidsnämndens ordförande har i arvode: 10 033 kr/mån (innan skatt).

"Kalle vid svarven" tycker att det är i stil med Kommunals skandal. För det spelar ingen roll att jag själv inte har påverkat det här arvodet. Samma arvode kommer den nye ordföranden att få, så att han också kan gå ner i tjänst från sitt förvärvsarbete och göra ett bra jobb som ordförande. Eller nej. Inte för det, utan för att "gräva i andras fickor", påminner "Kalle vid svarven" mig om. För så elaka och giriga är vi, just bara för att vi "är politiker".

Och just så elak och misstroende kan "Kalle vid svarven" och "Kimmen", vara. För visst blir väl allt så mycket bättre om vi får ösa ur oss alla elakheter vi kan komma på, och samtidigt slippa stå för elakheterna? Men är det inte lite väl fegt?

Se gärna Osynlighet och anonymitet på nätet öppnar för en aggressiv ton i kommentarer DN 2013-02-07.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons