Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vem ska betala slöseriet i Norberg?

Annons
Lennart Skansfors och Christer Filipsson.

Kent Persson (V) är en uppskattad och respektabel politiker som mot bakgrund av sin riksdagsperiod vet hur man skall hantera besvärliga frågor.

I onsdagens artikel i Fagersta-Posten gör han dock allt för att undvika att svara på Demokraternas uppgifter om miljonkarusellen i hemtjänsten Norberg. Det finns heller inget i Perssons argumentation som tillbakavisar Demokraternas påstående att miljonkarusellen i Hemtjänsten skulle kosta 5 miljoner kronor. Persson skriver i slutet att det är för tidigt att hävda att kostnaden för skattebetalarna i Norberg blir 5 miljoner.

Våra uppgifter bygger på offentlig data från Norbergs kommun. Arbetstidsförkortningen kommer att kosta 3,6 miljoner kronor utslaget på två år, till detta kommer kostnaden för den fördubblade sjukfrånvaron mellan 2015-2017 där kommunen själv uppskattar sjuklönekostnaden till 1,5 miljoner kr per år, då är sammanlagt uppe i 6 miljoner vilket motsvarar 15-20 tjänster inom hemtjänsten.

Sen tycker tydligen vänstern att det var ett bra förslag att först gå upp i heltid och sedan tillbaka till deltid men med bibehållen heltidslön. Någon måste dock stå för notan – vem skall finansiera detta slöseri med skatter?

Lennart Skansfors

Christer Filipsson

Demokraterna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons