Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi försöker få fler behöriga lärare

Annons

Svar till signaturen Tidigare föräldrar vid Centralskolan. Det stämmer att statistiken för behöriga lärare är 43,1 procent. Detta är inget som vi gömmer oss bakom, som insändaren antyder, det är fakta. Däremot behöver det lyftas till nationell nivå, dessa siffror är inte unika för Norbergs kommun, utan påminner om nivån i andra kommuner i motsvarande storlek.

Att det saknas lärare är självklart inget vi tar lätt på, det är oroväckande och det är önskvärt att alla inom skolan har rätt utbildning. Den lösning som man har hittills för att få behöriga lärare är att man erbjuder några ur den personalgrupp som redan finns på skolan, att studera och arbeta samtidigt, just för att höja utbildningsnivån på befintlig personal. Tyvärr kan vi inte påverka antalet utbildningsplatser på lärarprogrammet, det ligger på staten.

Den statistik som insändaren anser vara godtycklig är hämtad från elevernas faktiska resultat, vilken statistik skulle annars anses vara tillförlitlig?

Att resultaten vänder är självklart glädjande, och allt annat än positiv respons kring det vore märkligt.

Vi är fullt medvetna om problemen, och anser inte oss skyla över dem, vi skulle gärna se en snabb och bra lösning på detta. Vi lyssnar givetvis på skolledningen när förbättringsförslag läggs fram, och vi jobbar ständigt med att höja antalet behöriga lärare, det är ett givet mål.

Tove Winqvist

Ordförande barn- och utbildningsutskottet

Johanna Odö

Ordförande kommunstyrelsen

Norberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons