Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi kan vara stolta över Fagerstas skolor

Annons

Det har satsats rejält på Fagerstas skolor de senaste åren, enligt ansvarig S-poiitiker.

Svar på insändaren "Ge Fagerstas skolor ett lyft" (11 oktober).

Att uttrycka skam över skolan är att i ett slag underkänna alla våra lärare, rektorer och övrig skolpersonal. Vi ska vara stolta över dem. Att jämföra sig med andra kommuner är vanskligt i sin grund eftersom det bygger på många olika faktorer som kan vara svåra att påverka. Fagersta ska inte jämföras med Vellinge. Desto viktigare är att följa utvecklingen i den egna kommunen över tid.

Man kan definitivt känna stolthet över Fagerstas skolor, för man ska komma ihåg att det i Fagersta de senaste åren satsats rejält i skolan, kanske mer än någonsin. Vi har inrättat en särskild undervisningsgrupp för barn i behov av särskilt stöd på Risbroskolan och kommer arbeta vidare för att detta ska finnas genom hela skolgången. Vi har förstärkt undervisningen med studiepedagoger. Vi har anställt elevcoacher. Vi provar tvålärarsystem på Per-Olsskolan. Vi inför programmering i grundskolan. Läs- och skrivutvecklare har anställts. Listan kan göras lång.

Dessutom har det skett och sker alltjämt stora om- och tillbyggnader av våra skolor och allt sammantaget har detta skapat en mycket bättre arbetsmiljö för såväl elever som lärare. Sjuktalen har sjunkit och är idag låga i förhållande till andra kommuner.Med andra ord, vi har ingenting att skämmas över. Däremot är vi långt ifrån nöjda, det finns mycket kvar att göra. Under de närmaste åren kommer vi att ytterligare fokusera på kunskapsmålen. Fler elever skall bli behöriga till gymnasiet, det genomsnittliga meritvärdet skall öka för alla elever. Detta innebär att vi kommer på ett ännu bättre sätt följa upp hur det går för eleverna.

Vi kommer att fortsätta satsningen på vår kvalificerade elevhälsa. Vi kommer att ge rektorerna bättre förutsättningar att vara pedagogiska ledare. Vi kommer att ställa tydliga krav på skolledning och lärarna och ge dem tid att utveckla undervisningen. Vi kommer att fortsätta att anställa personal med annan kompetens för att ge lärare mer tid till undervisning. Utvecklingsarbete är en process över tid.

Skolan är och kommer att vara en av Fagerstas viktigaste framtidsfrågor. Vi tar den på allvar.

Sune Andersson (S), ordförande, utbildnings- och fritidsnämnden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons