Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi satsar offensivt i Norberg

Annons

Johanna Odö (S) kommunalråd Norberg

Jon Ashbourne (V) utrycker oro för att kulturen i Norbergs glöms bort i det nya utskottet som föreslås inrättas vid årsskiftet (4/11). Kulturen, fritidsgården, föreningar och biblioteket är viktiga i Norberg, det vill jag betona, det är också därför som vi hoppas att kunna bygga en fullstor idrottshall och tillika evenemangsarena med en fritidsgård. Jag tror att hallen blir ett stort lyft för oss i Norberg.

Mitt uttalande byggde på den förändring som vi har att se fram mot, att näringslivsfrågor kommer närmare norbergare och vi socialdemokrater delar uppfattningen med vänsterpartiet om att denna förändring är angelägen. En chef har också anställts för den nya sektorn.

Förslaget är att kultur idrott och fritidsutskottet (KIFU) läggs ner vid årsskiftet och att ett nytt utskott, demokrati-och samhällsutvecklingsutskottet (DSU) bildas. Vi socialdemokrater tror att det är bra att kultur- och fritidsfrågor samt biblioteksverksamheten ingår i det nya utskottet tillsammans med näringsliv och besöksnäring/turism. De områden som vi behöver lägga större krut på är de jag nämnde i mitt uttalande, besöksnärings- och näringslivsfrågor och dialoger med personer som är verksamma inom dessa näringar.

Det budgetförslag som kommer upp från oss socialdemokrater är att totalt sett tillföra mera resurser till det nya demokrati- och samhällsutvecklingsutskottet jämfört med nuvarande KIFU och det stöd som Tillväxtgruppen haft under 2016. Jag ser det som en offensiv satsning.

Johanna Ödö (S), kommunalråd

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons