Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Viktigt att få klarhet i miljonutgift

Annons

Svar till Ann Jonsson (9/11). Ett oppositionsparti har två uppgifter. Dels att granska makten, dels att själv komma med förslag.

Det var ju tråkigt att Ann Jonsson tycker det var tjatigt med en så lång debatt om det förstnämnda. Men frågan var enkel: vem har beslutat att Fagersta kommun ensamt aska stå för de 3,2 miljoner avvecklingen av NVK:s förbundschef kostat? Den borde kunnat besvaras på 30 sekunder.

Men i Fagersta kommun går det inte till så. Ordföranden i NVK menar att Fagersta kommun visst har beslutat att stå för hela kostnaden och hänvisar till både protokoll och telefonsamtal med kommunalrådet. Men kommunalrådet hävdar envist att Fagersta kommun inte tagit någon ställning i den frågan. Då blir debatten gärna lång. Jag hoppas dock att revisorerna kan bringa klarhet i detta, för det kan väl knappast vara ointressant vem som fattar beslut om så stora summor av våra gemensamma pengar?

Och som du själv konstaterar; det var enbart Vänsterpartiet som hade några som helst ändringsförslag till den föreslagna budgeten. Alla är däremellan överens om vikten av att satsa på skolan, men avslår förslag i den riktningen. Varför får de väl själva svara på.

Stig Henriksson (V), riksdagsledamot

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons