Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Wallsten: Nu satsar vi för framtiden

Annons
Marino Wallsten (S).

Det finns en stark framtidstro i Fagersta idag, vilket speglas av den budget kommunfullmäktige nu beslutar om för de kommande åren. Verksamheterna förstärks ytterligare och vi sätter av betydande medel för att rusta oss framåt. Vi ser stora utmaningar framför oss, men i sig innebär dessa stora möjligheter. Förutsättningen är att kommunen kan, vågar och vill satsa på framtiden. Det vill vi och det gör vi. Utan att tumma på verksamheten idag.

Att förstärka kommunens kärnverksamhet är en förstärkning av vår välfärd och det ger en stark utgångspunkt för Fagerstas fortsatta tillväxt och Fagersta som kommun att leva i.

Budgeten innehåller exempelvis satsningar på ökad digitalisering, successivt borttagande av delade turer, biståndshandläggare, insatser för barn i behov av särskilt stöd samt studie- och yrkesvägledning.

Budgeten innehåller också inrättandet av ett lokalt servicekontor för Västmanland-Dalarna Miljö & Bygg, anställande av folkhälsosamordnare, en öppen förskola och införande av avgiftsfri kollektivtrafik inom kommunen.

Vi höjer föreningsstödet rejält och vi sätter av medel för byggnation av ett antal aktivitetsplaner runtom i kommunen, medel för en bubbelpool i Fagerstahallen och vi ser även framför oss att ha ett nybyggt besökscentrum, en nybyggd parkering och en genomförd uppfräschning av hamnområdet intill Hembygdsgården kommande år. Vi sätter av medel för byte av kylanläggningen vid Västanfors IP.

Vi har en vision och en långsiktig plan och vi har satt många stora bollar i rullning. Vi kommer att fortsätta arbeta för att få fler företag att förlägga sina verksamheter här liksom satsningar på att stimulera nyföretagandet i kommunen. Den antagna fördjupningen av översiktsplanen medför en rad olika förbättringsåtgärder i kommunen.

Budgetförslaget innehåller en investeringsplan för de sju nästkommande åren, innehållandes utbyggnad av verksamheten inom såväl skolan som förskolan, ett nytt äldreboende, ett nytt produktionskök, ett allaktivitetshus och bostäder, där ett första steg utifrån ett förslag från kommunstyrelsens arbetsutskott är att omvandla dagens kommunhus till bostäder och flytta den kommunala verksamheten till det gamla brukskontoret intill Norra Station.

Det händer med andra ord en hel del, som tillsammans skapar riktigt bra förutsättningar för Fagersta att möta framtidens utmaningar.

Framtidens Fagerstas bygger vi tillsammans!

Marino Wallsten, kommunalråd

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons