Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Agneta Lokrantz: Att en del aldrig lär sig veta hut

Annons

Samma beteende om och om igen

Hur är det med kökulturen på vägarna?Foto: VLT:s arkiv

Jag upphör aldrig att fascineras alternativt förfäras över hur folk beter sig, och det trots att samma beteende visar sig om och om igen.

I trafiken, till exempel. Jag tänker på bilister med stora egon som bara måste hinna köra om innan två filer går ihop till en. Ta bara där E18 utanför Västerås smalnar av efter avfarten mot Eskilstuna. Det mitträcket kan inte vara helt särskilt ofta…

Fast visst händer det olyckor på motorväg också. Min familj och jag passerade en utanför Norrköping nyligen, där en lastbil av okänd anledning kommit utanför vägbanan och mejat ner ett långt stycke av mitträcket.

Vänster körfält stängdes av och skylten ”Olycka” syntes lång väg. I höger körfält blev det snabbt kö. Men vissa bilister bara SKULLE fram och gasade på i vänster för att tjäna några meter innan det blev stopp även för dem.

Det var likadant i motsatt riktning. Tror de att vi andra står i kö för att det är roligt?

Det var likadant i motsatt riktning. Tror de att vi andra står i kö för att det är roligt? De kan inte tänka sig att det kunde vara bra att lämna vänster körfält fritt för de ambulanser som faktiskt MÅSTE fram till olycksplatsen?

Efter att vi hade kommit hem från vår resa pustade vi ut i tv-soffan. TV4 visade Talang, där det bland annat var en grupp otroligt vältränade människor som gjorde fantastiska övningar på en barr.

TV4 visade Talang, där det bland annat var en grupp otroligt vältränade människor som gjorde fantastiska övningar på en barr.

LaGaylia Frazier och Bianca Ingrosso blev alldeles till sig av männens bara överkroppar och den kvinnliga gruppmedlemmens biceps och ville ha dem med till semifinalen.

Alexander Bard var inte imponerad och sade nej. David Batras ja eller nej till avancemang hängde till slut på om gruppen kunde lyfta Frazier och Ingrosso. (Som om det skulle göra själva numret bättre!)

De kunde gruppen, utan problem. Medan damerna låg där i famnen på männen så passade åtminstone Ingrosso på att smeka en av dem över det muskulösa, fortfarande avklädda, bröstpartiet – under högljudda bifallsyttringar från publiken.

Men hallå! Bara för att man uppträder med bar bringa betyder det väl inte att det är fritt fram för andra att ta på den! Hade det varit tvärtom, ett gäng kvinnliga atleter som skulle lyfta en av de manliga jurymedlemmarna och han hade kladdat på någon av dem, så hade det blivit ett himla liv.

Inte minst nu, med me too-rörelsen och allt snack kring den om hur man beter sig mot varandra. ”Stopp, min kropp”, ni vet.

Är det inte okej för män att tafsa på kvinnor i korta kjolar och djupa urringningar så borde det inte vara okej för kvinnor att tafsa på barbröstade män heller.

Är det inte okej för män att tafsa på kvinnor i korta kjolar och djupa urringningar så borde det inte vara okej för kvinnor att tafsa på barbröstade män heller.

Agneta Lokrantz

tidigare ledarskribent VLT

Mer läsning

Annons