Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kajsa Dovstad: Detta borde partiledarna önska sig i julklapp

Julen är nästan här. Partiledarna kan behöva julklappar

Annons

Vad kan partiledarna vilja ha av tomten?

Stefan Löfven: NATO-medlemskap

Statsministern har knappt lyft ett finger för försvaret, som fortsatt lider av kronisk underfinansiering. Ska Sverige klara ett angrepp måste samarbetsregeringen inrikta sig på – samarbete. För säkerhetens skull borde Löfven, trots sitt partis motstånd, önska sig ett NATO-medlemskap.

Gustav Fridolin: Lärarlegitimation

I tid och otid nämner Gustav Fridolin att han är lärare. Det finns bara ett krux.Fridolin är folkhögskolelärare, inte vanlig lärare.

Folkhögskolor behövs som komplement till skolsystemet men det vore katastrofalt om alla lärare arbetade efter folkhögskolepedagogik. Med en riktig lärarlegitimation skulle man ta Fridolin på lite större allvar.

Jonas Sjöstedt: Porträtt av Fidel Castro

Vänsterns gullande med Kubas nyss avlidna diktator är lika avskyvärt som existerande. Sjöstedt borde få ett porträtt till minne av en kommunistdiktatur som faktiskt överlevde milleniumskiftet.

Annie Lööf: En miniräknare

Centerpartiets budget är en bluff. Annie Lööf lovar miljarder till både bönderna och försvaret, men partiet har inte räknat med att deras förslag på generösare flyktingregler innebär högre kostnader för statskassan. Räkna om, räkna rätt!

Jan Björklund: En ubåtsjakt

Liberalerna står och stampar strax över fyraprocentspärren. Björklund skulle dock kunna kamma hem stöd om försvarsfrågan hamnade överst på agendan. Tyvärr, för majoren, är svenska folket bara intresserade av försvaret när ryssen väl dyker upp i skärgården.

Anna Kinberg Batra: att Fredrik Reinfeldt håller tyst

Fredrik Reinfeldts flyktingpositiva inställning var en parentes i Moderaternas historia, som Anna Kinberg Batra nu försöker avsluta. Trots krav på flyktingstopp lär förtroendet för Kinberg Batra vara lågt så länge Reinfeldts ande svävar över svensk politik.

Ebba Busch Thor: Bra relation med Gud

Det är svårt att se vad som kan rädda Kristdemokraterna från att åka ur riksdagen i nästa val. Ebba Busch Thor har försökt vara både hård och mjuk, försvarat svenska värderingar och gått till storms mot den kanske svenskaste värderingen av alla – progressiviteten.

Borde den forna Livets Ord-medlemmen be Gud om hjälp? KD har ju mot alla odds klarat sig förr.

Jimmie Åkesson: ingenting

Mannen har redan allt. Inga Putinkopplingar, uteslutningar eller järnrörsskandaler stoppar Sverigedemokraternas segertåg i opinionen. Vad mer kan han önska sig?

Mer läsning

Annons