Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vintern smolk i Mälabs tågglädjebägare

Bättre för beslutsfattare om tidtabellen byttes på sommaren?

Annons

Fler avgångar Västerås-Eskilstuna, Västerås-Sala. Fast det gäller att tågen går som de ska.

Så genomfördes förändringar i tidtabell och operatörer för tågtrafiken. Mälab hade informerat i förväg om att det handlade om förbättringar.

Genom att SJ tar över driften av Tåg I Bergslagens linjer bör problemen med två separata biljetssystem försvinna. Däremot vore det tråkigt om den kundtillvända och, i dessa automatiserade tider, charmiga försäljningen av biljetter på tågen i praktiken försvinner genom prishöjningar.

Flera linjer fick fler avgångar, som tätare lördagstrafik mellan Stockholm och Västerås. Främst handlar det om fler turer på linjen Sala-Västerås- Eskilstuna. Det blir äntligen entimmestrafik på vardagskvällar, och ett kvällståg från Västerås till Eskilstuna på lördagar.

Andra har tidigare haft svårt att tro när vi som berörs har berättat att sista lördagståget till Eskilstuna gick 17.35. Det blir fler tåg mellan Eskilstuna och Västerås morgon och kväll, vilket bör underlätta att tågpendla.

Så politiker och trafikansvariga kunde ha fått tacksamhet och positiva reaktioner från resenärerna. Fast vintern, kan jag rapportera från fältet, ställde till trassel. För vilken gång i ordningen, undrar luttrade resenärer.

Det strulade mellan Västerås och Eskilstuna. Det var inställt tåg, lokskada och växelproblem. Allt ledde till förseningar och väntan i vinterkylan. För egen del slutade med att få åka med i grannens bil från Kvicksund. Inte direkt någon lysande start på den nya och bättre tidtabellen.

Det leder till två råd: Det bästa vore förstås om tågen kan gå när det är kallt. Vilket det brukar vara under vintern i Sverige.

Men om det fortsatt strular på vintern borde tidtabellen bytas sommartid. Det ökar sannolikheten att få nöjda resenärer i varje fall den dagen de förbättrade tidtabellerna börjar gälla.

Läs också : Tågen kan åter stanna i Tillberga

Mer läsning

Annons