Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Katarina drabbades när Tåg i Bergslagen bytte operatör – "SJ har inte vetat någonting"

Katarina Marrero och hennes pendlarvänner fick stora problem när Tåg i Bergslagen bytte operatör den 11 december. I flera veckors tid försökte de få veta hur de skulle köpa pendlarkort, utan resultat. Till slut fick Katarina ta bilen i stället.

Annons

Katarina Marrero pendlar dagligen mellan Frövi och Fagersta.

Katarina Marrero har pendlat sträckan Frövi-Fagersta i flera år. På tåget har hon lärt känna flera andra pendlare som reser ungefär samma sträcka. För ett år sedan blev det känt att SJ skulle ta över tågtrafiken i Tåg i Bergslagen efter Tågkompaniet och alla undrade hur det skulle bli med deras länsöverskridande pendlarkort som såldes av Tågkompaniet.

– De har haft ett år på sig, men ingen har talat om var jag kan köpa pendlarkort. SJ har inte vetat någonting.

Enligt Katarina har hon och hennes vänner blivit bollade mellan Örebro länstrafik, Västmanlands länstrafik och SJ.

– Vi har säkert ringt ett hundratal gånger tillsammans de senaste veckorna. Det är under all kritik, det har inte funnits någon information någonstans.

Tidigare kunde man köpa pendlarkorten på Tågkompaniets hemsida.

– Vi tänkte att det bara skulle vara att gå in på SJ:s hemsida och köpa dem där i stället, förklarar Katarina.

När det närmade sig dagen då SJ skulle ta över Tåg i Bergslagen ringde de kundtjänsten på SJ flera gånger, där de inte fick veta något mer än att information skulle komma.

– Förra veckan fick en av oss tag på en chef på SJ, men han visste inte heller.

Katarina och de andra pendlarna blev till slut oroliga att det inte skulle bli några nya länsöverskridande pendlarkort och att de skulle behöva sluta på sina jobb.

– Jag har elva mil enkel väg, det kan man inte sitta och köra bil varje dag.

Tillslut, en dag efter att SJ blev operatör åt Tåg i Bergslagen, fick Katarina ett svar när hon ringde SJ:s kundtjänst.

– Det borde vara VL, sa kvinnan jag pratade med. När jag ringde VL sa den personen att jag skulle ringa SJ igen, men till slut kollade hon med en annan person och då kom de fram till det det var VL som skulle sälja dem.

Korten via VL kan bara köpas i länet, vilket innebär att Katarina nu måste ta bilen ytterligare en dag för att ta sig till någon av de matbutiker i Fagersta som säljer korten.

– Jag är så arg, dels ska man jobba och pendla och dels ringa runt om det här. SJ borde ha kunnat tala om det här för ett år sedan, då hade man haft tid att köpa ett nytt kort.

Enligt SJ har informationen funnits i flera veckor, läs mer här.

SJ är från och med den 11 december ny operatör för Tåg i Bergslagen.

Annons