Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Peter Springare uppmanar att lämna Facebook-gruppen: ”Helt spårat ur”

Artikel 1 av 1
Peter Springares inlägg på Facebook
Visa alla artiklar

Örebropolisen Peter Springare uppmanar sina följare att lämna Facebook-gruppen ”Stå upp för Peter Springare”.

Annons

Facebook-gruppen "Stå upp för Peter Springare" har närmare 200 000 följare. Nu tar Peter Springare avstånd från gruppen som han menar helt spårat ur.

Peter Springare.

Under onsdagen publicerade Peter Springare ett nytt inlägg på sin Facebooksida där han medger att han tidigare inte haft tid och möjlighet att följa gruppen och dess inlägg. Men efter att ha gjort så under de senaste två veckorna konstaterar han att den ”uppenbarligen helt har spårat ur”.

Vad han sett under den här tiden är att rent rasistiska och främlingsfientliga inlägg släppts igenom. Inlägg, som Springare menar, inte har något med honom och hans intentioner att göra.

”Jag betackar mig därför från att mitt namn skall stå för en grupp som manifesterar främlingsfientliga, rasistiska och andra nedvärderande uttalanden om invandrare eller andra personer”, skriver Springare i inlägget.

Han konstaterar också att han vet att flertalet medlemmar står upp för honom, hans budskap och det han står för. "Och där finns inget utrymme för rasism och främlingsfientlighet".

Därför rekommenderar Peter Springare nu att gruppens följare ska söka sig till mer seriösa grupper som står upp för och stöttar det han står för. Han vill inte att hans namn ska förknippas med det näthat som gruppen kommit att förknippas med.

Stödgruppens grundare Patrik Markström bemöter Peter Springares inlägg med ett eget inlägg på Facebook. Där skriver Markström:

"Som alla förstår så är vår grupp större än Peter Springares påhopp. Tror inte han förstår vad 200 000 uppretade människor gör för hans varumärke".

Under onsdagen har gruppen bytt namn flera gånger, några exempel är "Vi som står upp för sanningen som är relativ" och "Vi som står upp för våra åsikter".

Tidigare texter om Peter Springare.

Gruppen startades efter att Peter Springare anmäldes för ett Facebook-inlägg i början av februari. I inlägget, som kan tolkas som invandrarkritiskt, radade Springare upp namn på misstänkta gärningsmän. Gruppen växte lavinartat och hade snart 150 000 medlemmar. I början av mars polisanmäldes kommentarer i gruppen för hets mot folkgrupp.

Annons