Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Orientering populärt bland ungdomar

Intresset för orientering är i stigande. Fagersta OK i samarbete med ung företagsamhet hade på lördagen en "prova på-dag" och det kom totalt 25 intresserade för att prova på.

Annons
Många ungdomar ville prova orientering.

Ungföretagsamhet är ett projekt som drivs av skolungdomar. Tanken med detta är att aktivera flera. Det var länge sedan som det var så mycket folk vid Fageråsen som på lördagen när intresserade fick möjligheten att prova på orientering. Intresset för sporten har varit lite i dalande men nu verkar det åter stiga.

En av orsakerna är det sedan några år tillbaka det nya stämplingssättet. Tidigare skulle den tävlande stämpla på ett kort man hade med sig. Nu har man en så kallad SI-pinne (Sportidentitet) som man stämplar med vid kontrollerna. Detta gör att man har full kontroll på vilken tid man haft mellan kontrollerna. Detta har gjort att de unga börjat hitta tillbaka till orienteringen.

Efter målgång när man för sista gången stämplat med sin si-pinne får man ut en remsa där man har alla tider. Sedan är det bara att kolla med sin kompis var man förlorat tid. Det här nya sättet har gjort att det yngre gardet funnit orienteringen betydligt roligare än tidigare.

Vi lördagens prova på aktivitet på Fageråsen var det idel glada miner. Fagersta orienteringsklubb var mycket nöjda med dagen och hoppades att det skulle dyka upp några nya vid nästa klubb träning.

Läs mer om orientering och ungdomars idrottande:

Vallin segrade på O-ringen.

Så tyckte eleverna om aktivitetsdagen.

Med karta och kompass har Raimo hittat sin väg.

Annons