Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

OS-stjärnan i brottning kommer till Norberg för att inspirera: "Fantastiskt roligt att en kvinna kommer för att träna tjejerna"

OS-brottaren Johanna Mattsson har en diger meritlista med bland annat EM-guld och VM-brons. På torsdagskvällen är hon i Norberg för att inspirera unga tjejer.

Annons

Johanna Mattsson (till vänster) möter Sakshi Malik från Indien i en kvalmatch i 58 kg klassen under OS i Rio 2016.

Sedan omstarten i augusti 2014 har Norbergs brottarklubb lockat till sig ett stort antal barn och ungdomar. I dagsläget tränar 80 unga i klubben, varav omkring 25 är tjejer i åldern 7–14 år.

På torsdagskvällen får alla tjejer i klubben träna tillsammans med OS-brottaren Johanna Mattsson – som kommer till Norberg tack vare ett samarbete med Svenska brottningsförbundet. Johanna Mattsson ska leda en träning.

– Fantastiskt roligt att en kvinna kommer för att träna tjejerna. Det är en kvinnlig förebild. Eftersom vi är en ganska nyligen omstartad förening så finns det inga äldre kvinnliga brottare här, säger klubbens ordförande Mikael Johansson, som också är tränare.

– Nu kan tjejerna ställa lite frågor också, hur mycket hon tränar och så vidare, fortsätter han.

Kommer hon att helt köra slut på tjejerna tror du?

– Vi har sagt att hon kan lägga det på en ganska hög nivå så ska vi tränare vara med och hjälpa till att anpassa det för alla, säger Mikael Johansson.

Norbergs brottarklubb hoppas att Johanna Mattsson kommer att inspirera tjejerna till att fortsätta med brottning.

– Vi vill få tjejer som fortsätter över till junior- och senioråldern. Som inte lägger av i 14-15-årsåldern. Vi skyndar långsamt när det gäller reslutat, vi jobbar i stället efter prestation, säger Mikael Johansson.

Han fortsätter:

– Men framöver vore det otroligt roligt att få fram en världsstjärna. Det här är ett bra tillfälle att fråga en sådan hur hon tränar.

Läs också: Norbergsklubb syns i tv

---------------------------------------

Nu har FP:s app blivit ännu bättre! Snabbare, smidigare –och du kan skräddarsy ditt nyhetsflöde på ett helt nytt sätt. Glöm inte att ladda ned/uppdatera FP:s nya app här.

Annons