Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Osäkerhet för Setra efter Brexit

Marknaden utvecklades positivt för Setra under andra kvartalet. Främst är det efterfrågan på granvaror som ökat i förhållande till utbudet. Men hur Storbritanniens utträde ur EU, Brexit, påverkar Setra återstår att se.

Annons

Träindustriföretaget Setra nådde ett rörelseresultat på 67 miljoner kronor under andra kvartalet, jämfört med 64 miljoner kronor motsvarande period förra året, enligt den kvartalsrapport som företaget släppte i mitten av juli.

Nettoomsättningen minskade från 1 229 miljoner kronor till 1 160 miljoner kronor för andra kvartalet, men trenden var ändå positiv.

– Marknaden för trävaror har fortsatt att utvecklas i positiv riktning under andra kvartalet. Vi ser en betydligt bättre balans i marknaden, framför allt för granvaror. Vi redovisar ett rörelseresultat för andra kvartalet på 67 miljoner kronor vilket är starkt i det här marknadsläget, säger Hannele Arvonen, vd och koncernchef i Setra, i ett pressmeddelande.

– Vi förväntar oss inte någon markant förstärkning av marknaden kommande månader. Effekterna av Storbritanniens val att lämna EU-samarbetet är svåra att bedöma. England är en av våra största exportmarknader och kortsiktigt skapar det oro och osäkerhet, säger Hannele Arvonen.

Läs också:  Systemair rensar upp för att öka vinsterna

Ny borrkrona ska lyfta Secoroc

Årets företagare i norra länsdelen korades

Annons