Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ostoppbare Bergman sänkte Kumla också – VIK säkrade elfte raka och höll nollan

Hockeyettan Västra har inget stopp för Marcus Bergman.
Forwarden skickade in en ny dubbel och sänkte Kumla i 3–0-segern.
Där Jimmie Jansson fick göra säsongens första mål och VIK tog elfte raka segern.

Annons
Marcus Bergman, VIK.

För dig som pluskund: Se populära dokumentären #vägentillbaka om säsongens VIK-lag här

VIK kom till ICA Maxi Arena i Kumla för att jaga elfte raka segern.

Det började lite slött i första perioden. Ett inspirerat Kumla fick hitta avslut från slottet vid ett antal tillfällen, men då var målvakten Daniel Wahlberg alert och tog det han skulle för Gulsvart.

Men cirka 11, 12 minuter in i matchen skruvade VIK upp tempot. Och började skapa positiva saker. Sista delen av första perioden var det spel mot ett mål. Gulsvart vs Kumlas målvakt Tim Harrysson - som storspelade.

Bland annat nöp han ett direktskott från Kevin Weiskog trots en sidledsförflyttning. Han tog även ett skott av Johan Skiöld som sedan styrdes i ribban och ut.

Öppningsperioden slutade mållös.

I den andra perioden fortsatte matchbilden ungefär likadant. Med skillnaden att VIK hade det mesta från start. Kumla hade någon lurig styrning, men mer än så var det inte.

Till slut kom även utdelningen. 12.42 in i perioden bröt Pontus Holmberg en passning från en back och agerade snabbt med en puck in i slottet till Marcus Bergman. Forwarden som haft en suverän streak senaste matcherna agerade som den målskytt han är och klippte till direkt. Ovanför benskyddet på en chanslös Harrysson i Kumlakassen.

Forwardens tolfte mål för säsongen och tionde på de åtta senaste matcherna.

Det gav VIK 1-0 inför tredje och sista perioden.

Där såg det länge ganska segt ut. Men efter 14.58 small det igen. Alexander Nilsson Lindelöf, som hade haft en mycket bra och kreativ match utan att få med sig avsluten, fick till sist utdelning. Via en assist. Backen fyrade av ett av många skott och vem dök upp för att styra? Marcus Bergman förstås.

Forwarden noterade 2-0-målet för VIK, sitt trettonde för säsongen och elfte (!) på de senaste åtta matcherna.

Det avgjorde matchen för VIK som därmed kunde hämta sin elfte raka seger och bibehålla serieledningen med fyra poängs marginal till tvåan Mariestad.

Med bara en sekund av matchen gjorde VIK även 3–0. Den gången i öppen kasse. Och för första gången säsongen 17/18 kunde Jimmie Jansson äntligen spräcka målnollan när han grävde in pucken framför den tomma buren. Glädjen var tydlig när Jansson firade slutet på torkan.

För dig som pluskund: Se populära dokumentären #vägentillbaka om säsongens VIK-lag här

Matchfakta

Kumla-VIK 0–3

Första perioden: -

Andra perioden: 0–1 (12.44) Marcus Bergman (Pontus Holmberg)

Tredje perioden: 0–2 (15.03) Marcus Bergman (Alexander Nilsson Lindelöf, Kenny Källström), 0–3 (19.59) Jimmie Jansson () mål i öppen kasse

Annons