Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ovärdig äldreomsorg

Politiker oavsett partitillhörighet samt de flesta tjänstemän som har till uppgift att se till att äldrevården fungerar på ett tillfredsställande sätt verkar ha fått sin uppgift helt om bakfoten.

Dagligen får man läsa om de mest otroliga metoder som tillämpas för att göra livet så surt som möjligt för de stackare som lever på anstalter där så kallad åldringsvård skall bedrivas.

Maten får inte kosta något, den får inte vara nygjord och varm, näringsvärdet räcker inte till för överlevnad, innehållet en oaptitlig sörja packad i plastförpackning för uppvärmning i mikrovågsugn, med mera.

Detta tillsammans gör att en hel del av våra gamla går en för tidig död till mötes på grund av undernäring ty det mesta av den så kallade maten åker i soporna.

Något socialt umgänge existerar inte, ty tiden som är avsedd att räcka till skötsel och vård är så snålt tilltagen att den närmast är obefintlig.

Den senaste besparingen är portionsförpackning av mediciner vilket gjort att medicineringen blivit opålitlig Vissa ibland helt livsavgörande mediciner fattas helt i dos förpackningarna.

Man kan inte heller ta för givet att få bo tillsammans livet ut om den ena blir så sjuk att en extra vårdinsats krävs.

Man får en obehaglig känsla att en modernisering av den gamla hederliga ättestupan verkar vara förebilden för dessa människor, som egentligen skall se till att den sista tiden i livets slutskede skall vara så problemfri som möjligt.

Kalle på kammarn

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel