Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Övertänd villa brann ner till grunden – nio katter befaras innebrända

Det brann i en tvåvåningsvilla i Norberg under onsdagskvällen. Räddningstjänsten gjorde bedömningen att huset inte gick att rädda och lät det brinna ner till grunden. Fyra hundar och nio katter fanns enligt uppgift i huset när branden startade.

Annons
På onsdagskvällen började det brinna i en villa i Norberg. Foto: Niklas Hagman

Live-tv: Se förödelsen efter villabranden i Norberg – så började branden

När SOS fick larmet vid 20.45-tiden brann det redan med öppna lågor i huset. Polis, ambulans och räddningstjänst larmades till platsen.

– Vi är där just nu men jag har inte så mycket information än. Det ska i alla fall inte vara några personer kvar i villan. Patrullen bistår räddningstjänsten och ska prata med kvinnan som står skriven på adressen, säger Linnéa Hultberg, befäl vid polisens länskommunikationscentral, vid 21.30-tiden.

Vid 22.30-tiden berättade polisen att huset inte gick att rädda.

– Man har låtit huset brinna ner. Det fanns ingen möjlighet att rädda det enligt räddningstjänsten, säger Linnéa Hultberg.

Branden ska ha startat i en kamin på övervåningen.

– Personen som bor i huset har eldat i kaminen, det är förmodligen en gnista som stuckit iväg och tagit eld, säger Linnéa Hultberg.

Den boende ska själv försökt släcka branden utan resultat. Denne tog sig då ut ur huset och larmade räddningstjänsten.

– Vi har upprättat en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet. Vi gör det för att kunna spärra av huset och ta dit tekniker, säger Linnéa Hultberg.

Enligt de första uppgifterna fanns det fyra hundar och nio katter i huset när branden startade. Hundarna ska ha tagit sig ut men man har enligt polisen ännu inte hittat katterna.

Enligt polisen var räddningstjänsten klara med släckningsarbetet vid 7-tiden på torsdag och ska nu lämna brandplatsen.

 – Nu ska vi åka till brandplatsen och spärra av för att göra en teknisk undersökning, säger Mats Länn, befäl vid polisens länskommunikationscentral i Västmanland, vid 07.45-tiden på torsdagsmorgonen. 

 

Annons