Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Palmqvist på dåligt humör – då vände allt

En taktikmiss fick Mats Palmqvist på dåligt humör. Sedan föll alla bitar på plats och Fagersta MK-föraren körde upp sig rejält på rally-SM i Östersund.
– Det känns som en vinst, säger Palmqvist om sin placering.

Inför den första deltävlingen i rally-SM i Östersund sa Fagersta motorklubbs Mats Palmqvist att säsongen hängde på hans insats. Tungt nog började Palmqvist på sämsta möjliga sätt. En missberäkning höll på att förstöra för honom helt.

– På sträcka ett trodde jag att det skulle slita mer på däcken, så jag tog det väldigt lugnt. Jag tappade ganska mycket då. Det var en miss i planeringen, säger Palmqvist som hade med sig Fredrik Segerström som kartläsare.

Missen fick honom på dåligt humör och han grämde sig över att han inte hade gasat på mer. Men när tävlingen fortsatte under lördagen var det en helt annan Palmqvist som satt bakom ratten. Då körde han upp sig rejält och tog in mycket av den tappade tiden från fredagen.

– Jag hade en konkurrent som startade bakom mig första dagen. Han slog mig med 40 sekunder på den första sträckan. Men honom körde jag i kapp.

Palmqvists fina körning fortsatte de resterande sträckorna och det slutade med att han tog sig in som femma i den trimmade tvåhjulsdrivna klassen.

– Det känns som en vinst. Femma är mer än vad jag trodde.

Hade du kunnat placera dig ännu högre?– Det tror jag inte. De som åker i toppen har kört betydligt mer än många andra har gjort.

Palmqvist fick alltså rejäl mersmak på SM-körandet och nu satsar han på att ställa upp i nästa deltävling som körs i juli.

– Vi siktar på det. Men jag ska köra något mindre innan också för att hålla upp tempot.

Fagersta MK:s Mats Larsson med kartläsaren Mikael Johansson körde i samma klass och slutade på 13:e plats. I sin Opel Corsa var de i mål 10 minuter efter segraren Victor Henriksson från MK Speed. Och han inte var inte nöjd med sin åkning.

– Nej, det gick inget vidare. Jag körde för dåligt, helt enkelt, säger Mats Larsson.

Larsson blev hindrad på en sträcka av en bil som hade åkt i diket och blockerade delar av vägen. Där tappade han mycket tid. Men trots nederlaget hoppas han på att kunna ställa upp i nästa SM-deltävling.

– Jag tror att vi ska försöka göra det, ja.

Niklas Pettersson från Fagersta MK och Håkan Jacobsson från Norbergs MC bröt båda i den otrimmade tvåhjulsdrivna klassen.