Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Par flögs till fel kontinent

Två amerikanska resenärer skulle till Dakar i Senegal. I stället
flögs de till en helt annan kontinent, tusentals mil bort.

Sandy Valdiviseo och hennes man Triet Vo hade planerat att åka till Dakar i Senegal, från Los Angeles. Men efter en resa med Turkish Airlines hamnade de på en helt annan plats - 1 100 mil bort. Flygplanskoderna blandades ihop vilket gjorde att paret till sin förvåning klev ut i Dhaka, Bangladesh huvudstad, skriver Los Angeles Times.

Koden för Dakar, Senegals huvudstad är DKR och den för Dhaka är DAC.

Paret boardade sin anslutande flight i Istanbul. Men först när de hade sett flygkartan ombord insåg de att något inte stod rätt till.

-När flygvärdinnan sade att vi flög mot Dhaka trodde vi att det var så man uttalade Dakar på turkiska, förklarar Sandy Valdiviseo.

Svårt få kompensation

Väl i Bangladesh informerade paret flygbolaget om misstaget. Företaget erkände inte genast och de två resenärerna sattes på ett flyg till Västafrika först 12 timmar efter deras ankomst till fel destination. Deras bagage anlände till Senegal med två dagars försening.

Det var egentligen i december förra året som incidenten skedde, men händelsen rapporterades först nyligen. Under den tiden har paret kämpat för att få kompensation för resan.

- Jag har ringt Turkish Airlines varje fredag de senaste fyra månaderna. Varje gång sade de att de skulle se över mitt fall och återkomma. Men det gjorde de aldrig, sade Sandy Valdiviseo.

En talesperson för flygbolaget säger nu att företaget verkligen beklagar händelsen. Nu har paret också fått två gratis biljetter i ekonomiklass till valfri destination i flygbolagets utbud.