Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Paris bortom turiststråken

Våren är egentligen den klassiska säsongen för Paris. Men på
vintern får man staden mer för sig själv. Upptäck sevärdheterna
bortom Eiffeltornet.

+Montmartre. Stadsdelen har gjort en comeback de senaste åren. Kanske inte på den turisttyngda kullens topp, men däremot kring kvarteren strax under. Dit kommer parisarna själva för att äta och dricka och det finns många roliga nya butiker och kulturscener.

+Village Saint Paul. Något av Paris motsvarighet till Berlins Hackescher Höfe. En hel rad innergårdar fyllda av butiker som säljer hantverk och antikviteter. Adress: I kvarteret mellan rue Charlemagne, rue des Jardins och rue Saint Paul. Metro: Saint Paul.

+Galeries Lafayette. Paris mest praktfulla shoppinggalleria är värd ett besök även om du inte tänkt köpa något. Den enorma glaskupolen och utsikten från taket räcker gott och väl. Adress: 40 boulevard Hausmann. Metro: Chassee d'Antin La Fayette.

+St Martin-kanalen. Den idylliska kanalen omges av vackra broar och coola kaféer och är särskilt trevlig på söndagar då fordonstrafik förbjuds på gatorna runtom. Adress: Metrostationerna Jaurés, Louis Blanc, Chateau Landon och Jacques Bonsergent samt République.

+Champagne. Det natursköna området mellan Reims och Epernay utgör en perfekt dagsutflykt från Paris. I Champagne framställer man givetvis den ädla drycken med samma namn. Bästa producentvisningar har Mercier och Moét Chandon, bägge i Epernay. Att komma hit: Tåg från Gare l'Est tar cirka 45 minuter till Reims och Epernay.

Tips: Anders Pihl