Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Parisare trötta på kärlekslås

Paris må vara romantikens stad. Men många invånare är trött på
den växande skara turister som vill föreviga sin kärlek med hänglås
på Pont des Arts.

Tusentals lås klamrar sig fast på den vackra bron Pont des Arts i Paris. Hit kommer besökare som vill symbolisera sin kärleks hållfasthet - genom att sätta fast ett hänglås och kasta nyckeln i Seine.

Men alla uppskattar inte den romantiska gesten. En ny kampanj, kallad No Love Locks, vill förbjuda de så kallade kärlekslåsen. Bakom initiativet står amerikansk-fransyskan Lisa Taylor Huff och amerikanskan Lisa Anselmo.

-Jag förstår att det här är ett modernt uttryck för kärlek och det är okej, men man bör inte äventyra historien, säger Anselmo enligt CNN.

Hon syftar på Pont des Arts, en av stadens vackraste broar som binder samman Louvren och Franska Institutet. Enligt myndigheter startade trenden med lås här under 2008, och den spred sig snabbt. Man har i perioder försökt ta bort låsen. Men nu sitter hela 700 000 fast på den vackra bron.

Förstör bron och floden

På vissa ställen har brons staket redan kollapsat under tyngden. Man är också rädd att mängden nycklar ska bidra till föroreningarna av Seine.

-Parisare känner sig hjälplösa eftersom de inte vill verka ogästvänliga inför sina turister, säger Anselmo.

Man har nu startat en namninsamling för att förbjuda låsen. Ett annat alternativ är att flytta dem till en plats som inte är lika känslig som Pont des Arts.

Bron är en klassisk plats i Paris, med fantastisk utsikt över både Seine och Île de la Cité.