Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Parkattis analys: SSK:s trupp för ojämn

Tio vinster och tio förluster gav en sjätteplats i division 5 för Skinnskatteberg. Ett resultat som inte får klubben att jubla. Och tränaren Patrik Parkatti är inte nöjd med säsongen.

– Nej, det är jag inte.

Varför inte?

– Vi är för ojämna och släpper in för många mål.

På vilket sätt är ni för ojämna?– Vi behöver bredda truppen för att bli jämnare. Om vi tappar en spelare ska vi kunna sätta in en annan och ha koll ändå.

Och varför släpper ni in för många mål?– Vi tappar bollen i fel lägen, när vi är på väg framåt. Vi måste vara mer noggranna i vårt passningsspel.

Är det ett misslyckande för dig eller spelarna?– Jag har lika stor roll i misslyckandet som spelarna. Jag är ytterst ansvarig, det tar jag på mig. Men jag förordar att spela en sådan fotboll där vi är ett spelande lag. Vi ska ha bollen.

Nu när säsongen är slut är arbetet kring lagbygget i gång. Klart är att Oscar Karlsson inte kommer att fortsätta i laget.

– Det blir för jobbigt för honom att åka emellan. Han vill hitta en klubb i Stockholm. Nu bor han på andra sidan staden också, det blir tre timmars resa att åka hit för en match eller träning.

Men när Karlsson försvinner kan i stället minst ett nyförärv tillkomma. Parkatti har just nu diskussioner med en spelare som han menar skulle bidra rejält i laget.

– Jag jobbar på ett riktigt starkt nyförvärv. Det ger tre om jag får ett. Vi har pratats vid några gånger och ska träffas inom en snar framtid. Men jag säger ingenting förrän det är klart.

Hur menar du med att ett ger tre?– Han får med sig två andra spelare om han kommer.

Även de två spelarna från Uganda som var med SSK i slutet av säsongen kommer att fortsätta i laget.

– De håller hög klass båda två, säger Parkatti.

Så det känns bra med truppen?– Ja, absolut. Vi hade en jättebra avslutning på hösten. Det var mycket folk och bra stämning de sista två-tre veckorna.