Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pascalidous bästa Greklandstips

Grekland är bäst på hösten. Det menar Alexandra Pascalidou. Här
tipsar hon om sina favoriter - bästa hotellet, favoritöarna och
stället som svenskar ännu inte upptäckt.

Författaren och programledaren Alexandra Pascalidou återvänder till Grekland så ofta hon kan, i somras var hon där hela 2,5 månader. Och nu tycker hon att det är ett särskilt bra tillfälle att åka dit, i samband med krisen.

- Ett tag var det verkligen överhettade priser. Men nu är det billigare. Politikerna har blåst småfolket så man kan åka dit och stödja de lokala näringsidkarna, säger hon.

Själv har hon en lägenhet vid Atens riviera. Och bäst är det att åka till Grekland off-season tipsar hon, för värmen är kvar länge.

- Folk badar utanför min balkong till och med i januari, i år var det 22 grader ute då, säger hon.

Här kommer hennes bästa Greklandfavoriter:

Atens Riviera

-En av mina nya favoriter är Atens riviera, som ingen svensk hittar till. Det är en riktig skattkammare, med kristallklart vatten. Och så är det bara 17 kilometer till Akropolis och hela antikens kultur. Atens riviera är underskattad.

Bästa hotellet

-Hotell Costa Navarino i närheten av Kalamata, olivträdens land, är helt fantastiskt. Det är ett av världens bästa hotell. Allt är organiskt och ekologiskt och det finns jättefina utflyktsmål i närheten.

Härliga öar: Rhodos och Santorini

-Jag älskar Rhodos och Santorini. Santorini är en ö som du snabbt kan lära känna. Vulkanen har ju börjat grymta, så passa på att besöka ön nu. Det är en fantastisk natur där, med dramatisk röd jord och svart lava. Dessutom älskar jag mat och där finns minst dyra, prisbelönta krogar. Koukoumavlos är en av världens bästa restauranger med fantastisk utsikt och världens härligaste fusionkök. Vissa svenskar menar att "grekisk mat är bara torr souvlaki". Eller hur! Alla jag tar med mig dit gillar det.

På Rhodos finns allt, världskända dj:s och barnvänliga stränder. Jag har ju själv en 4-åring och på Rhodos får du den perfekta familjesemestern.

Småöarna runt Koufonisia gillar jag också, där finns magiska små stränder.

Var reser du när du inte åker till Grekland?

- Frankrike och så älskar jag New York, jag vill bo där. Jag åker mycket till Paris och London och nu längtar jag till Rio. Jag älskar att resa, jag vet inget bättre.