Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Pensionärsskatt" existerar inte

Annons

Inte finns det någon "pensionärsskatt" som skulle drabba enbart pensionärer! Det är ytterligare ett sätt för politiker, vissa organisationer och till viss del media, att vilseleda och förvirra individerna.

När jobb(skatte)avdraget infördes så var detta för att ge en liten "avdragsmöjlighet" för de med låg inkomst av arbete. Alltså är det ett avdrag som endast kan nyttjas av de med lön för arbete. Jobbavdraget kan därmed inte utgå på arbetslöshetsunderstöd, sjuklön/föräldralön, pension och studielön. Men inte pratar vi om "studentskatt/sjukskatt" eller andra skatter.

Om man arbetar och har inkomst av tjänst efter 65 års ålder får man jobbskatteavdrag samt höjt grundavdrag på arbetslönen även om man tar ut sin pension. Därmed inte sagt att pension ska belastas efter samma skattetabell som de som arbetar. Politikerna kontrar med att höja till exempel bostadsbidraget. En evig rundgångshärva med skatter, bidrag och avdrag. Undra på att förvirringen blir total och missnöjesspiralen fortsätter att snurra.

Nej, fram för ärlighet från våra makthavare och opinionsbildare! Istället för att smutskasta och kasta "sandkakor" på varann – förklara i klartext vad som gäller så att missförstånd undviks! Att skriva om "pensionärsskatt" är vilseledande när det egentligen handlar om ett jobbavdrag som inte kan utnyttjas på utbetalade pensioner.

Utan av- och bi-drag

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons