Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Per-Ols får börja om i division 2

”Det var inte det här som vi slitit en hel säsong för”.

Annons
Målvakten Max Holmberg gjorde några svettiga räddningar.

Per-Ols IBF kom till Kumlahallen och den sista serieomgången med stigande form. På de senaste fyra matcherna hade laget tagit tio poäng och med det lyckats klättar upp på rätt sida om nedflyttningsstrecket.

Nu gällde det att ta en enda poäng till. Då skulle inte utgången på matchen Nyfors IK och Lesjöfors/Filipstad IBK har någon betydelse.

I två av tre perioder hade Per-Ols den där hett efterlängtade poängen. Inte mindre än fyra gånger tog Fagerstalaget ledningen. Men bara för att få se Kumla kvittera.

Per-Ols fick aldrig någon arbetsro i när laget tagit ledningen. Kumla hittade vägar för sina distansskott och diagonalpassningar som öppnade för kvittering gång på gång.

Ändå kändes det som att Per-Ols hade ett litet övertag. I alla fall fram till period tre startade. Då ryckte hemmalaget. Gick från 4–4 till 7–4 på mindre än tio minuter. Och så var matchen körd.

Per-Ols hade återigen svårt att hitta rätt. Laget skapade definitivt chanser som borde gett mer än fem mål.

– Det här var riktigt tungt. Det var inte det här som vi slitit en hel säsong för, säger backgiganten Eric Hult.

– Men vi satte oss själv i det här läget. Defensiven har varit bra hela säsongen, men vi har gjort för lite mål.

Per-Ols hade allt i egna händer. Men tog inte vara på chansen.

– Det här är sjukt surt. Vi hade chansen, men tog den inte. I sista perioden var vi väldigt uddlösa, säger tränaren Nicklas Österberg.

Vad som händer med spelartruppen och tränare nu återstår att se. Men det är väl ingen vågad gissning att Per-Ols kommer att tappa en del tongivande spelare inför nästa säsong. En säsong då det väntar derbyn mot Knäppmora AIK, som sedan länge är klart för division 2, och som på lördagen avslutade säsongen med en ny storseger, 12–1 hemma mot Sala IBF.

Läs mer: Sluttabellen finns här

Läs mer: Matchfakta finns här

Tränaren Nicklas Österberg.
Hannes Karlsson satte 6–4 för Kumla på straff.
Ett bra läge för Jonas Sandberg.
Målvakten Max Holmberg och backen Eric Hult deppar.
Annons