Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Per-Ols får börja på bortaplan

”Att börjar mot Skattkärr tror jag är en bra öppning för oss”.

Annons
Nu är det klart vilken serie Per-Ols placeras i.

Nu är serieindelningen för damernas nya division 1 klar. Inte helt oväntat placeras Per-Ols IBF i division 1, västra, Svealand. En serie med lag från Västmanland, Närke och Värmland. Men också en serie där tabellen kommer att halta hela säsongen då bara elva lag kommer till spel.

– Tyvärr blir det så. Vi vill ha tolv lag, men har bestämt att vi kör med elva nu, säger Stefan Karlsson på Västmanlands innebandyförbund.

Orsaken till att det bara blir elva lag är att de värmländska klubbarna GS 86 och Munkfors IBK båda tackat nej till spel i ettan.

– Vi inte gå lägre bland lagen i division 2 för att få ihop tolv lag. Utan nu kör vi med elva lag, säger Karlsson.

I det preliminära spelprogram som finns börjar Per-Ols med bortamatch mot Skattkärrs IK från Karlstad. Speldatum är inte klart, men troligen spelas matchen den 17 eller 18 september.

Sedan kör det ihop sig för Per-Ols. För i förslaget till spelprogram står Per-Ols över omgång två, för att sedan ha ytterligare två bortamatcher.

– Så här blir det när det är elva lag i serien. Men vi kommer att ändra så att Per-Ols får en match i omgång två, och då får spela på hemmaplan, säger Karlsson.

– Det här är en tuff serie. Där jag tror att Karlstad IBF ungdom är seriefavorit, säger Pasi Leinonen, team manager i Per-Ols IBF.

– Att börjar borta mot Skattkärr tror jag är en bra öppning för oss.

Tränarfrågan i Per-Ols är inte löst än. Men klubben kan nu vara nära en lösning.

– Det går framåt. Tyvärr har det dragit ut på tiden, men vi kanske kan ha en lösning på gång i slutet av veckan, säger Leinonen.

Lagen i division 1, västra, Svealand är: Hagfors IF Ung, IBK Köping Ung, IFK Arboga IBK, Karlstad IBF Ung, Kumla IBK, Lillån IBK, Per-Ols IBF, Rönnby Västerås Utv IBK, Sala Silverstaden IBK, SK Örnen (Molkom) och Skattkärrs IK.

Läs mer: Per-Ols bygger vidare

Läs mer: Trio förlänger med Per-Ols

Läs mer: Nyckelspelare stannar i Per-Ols

Läs mer: Preliminärt spelprogram, det matchdatum som anges är för första tillåtna speldag. Per-Ols kommer förstås att spel i Fagerstahallen, inte Risbrohallen som det står i förslaget till spelschemat. Läs mer: Målvakter klara för Per-Ols

Annons