Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Per-Ols pressades – Liljeqvist segerskytt 

Per-Ols åkte till Arboga med två raka förluster i ryggen. Men en storspelande Henri Veteläinen i målet och ett avgörande signerat Gabriel Liljeqvist gav laget segern med 4–3.

Per-Ols var piskat att vinna för att inte skapa ett alltför stort avstånd till doppduon Sala Silverstaden och Skälby. I bortamatchen mot IFK Arboga gick laget för vinst – och tog den.

– Det var fint. Viktigt att få in lite vinnarmentalitet, säger Gabriel Liljeqvist.

Liljeqvist satte det avgörande målet till 4–1 i mitten av den tredje perioden. På en passning från matchens lirare Magnus Bäckman dök han upp vid bortre stolpen och satte bollen otagbart för målvakten.

Arboga hade dock inte gett upp. 4–2 kom med drygt två minuter kvar och 4–3 sattes med 23 sekunder kvar av matchen.

– Det blev onödigt tight. i vår iver att spela och hålla i bollen fick de fast oss i slutet, säger Per-Ols tränare Per Johansson.

Var det nervöst i slutet?– Nervöst var det i och med att de hade flowet och var på väg upp. Och vi hade inte det bästa självförtroendet efter de två förlusterna.

Men Per-Ols höll undan och tog tre viktiga poäng i jakten på serietoppen.

– På det stora hela är det ett steg framåt. Det var en laginsats, säger Johansson.