Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Per-Ols stjärnor nyckeln till seger

Det var en hel månad sedan Per-Ols herrar spelade match. Men nu är det dags igen. Seriefemman Hallsta väntar i Fagerstahallen och som vanligt är det förstafemman som ska producera för hemmalaget.

När Per-Ols IBF:s herrar möter IBK Hallsta i Fagerstahallen i dag är det hela 30 dagar sedan den senaste matchen för hemmalaget.

Vad som hände då, hemma mot FC Europa den 21 december, kommer nog de flesta ihåg. Då vände Daniel Snickars på matchen i den sista perioden, gjorde fem poäng på en kvart och såg till att Per-Ols vann med 9–7.

– Hela förstaformationen är den som producerar för oss, det är inget att hymla om. De är alla viktiga. Och det är helheten som räknas i slutändan. De andra lagen får inte göra mål, då är våra mål i onödan. Men vi blir bara bättre och bättre som lag, säger Per-Ols tränare Per Johansson.

Hur kommer Snickars att matchas mot Hallsta?– Inte i boxplay i förstaläget, men i powerplay och i det vanliga spelet blir det mycket. Han lär ju också ha hjälp runtomkring sig. Det gör Bäckman och Sandberg bra. Det känns som att de hittar varandra i sömnen.

Nio matcher återstår för Per-Ols i division 2. Just nu är laget sex poäng efter tvåan Skälby IBK, men har två färre matcher spelade.

– De fyra kommande matcherna är de som avgör var vi kommer hamna i slutändan, säger Johansson.

Har ni lyckats hålla tempot uppe under matchuppehållet?– Ja, vi har tränat väldigt bra. Tobbe (Tobias Granqvist) har kommit in med lite bra idéer. Vi har fått bygga upp truppen på nytt och även fått in Robin Karlsson.

Vad kan han tillföra?– Han är med och konkurrerar om en plats i andraformationen, det är han. Det breddar truppen, flera spelare är där och hugger.