Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Per Ols vann en riktig rysare

Tabelltrean Per Ols besegrade seriefyran Kumla IBK med 2-1 (0-0, 1-1, 1-0).

Annons
Per Ols drog det längsta strået i den jämna matchen mot Kumla BK, 2-1.

Första perioden var riktigt jämn. Det var ett högt tempo, lagen turades om att vara spelförande, men chanserna stod Kumla för. 0-0 i första paus.

I andra var det Per-Ols som skapade det mesta framåt. Hanna Eldståhl tog ett kliv upp från sin backplats och dundrade iväg ett skott i stolpen.

Efter sex minuters spel tog Sofie Eriksson hand om en felpass, och drog iväg en dragare som betydde 1-0 för Per-Ols.

Strax efter anföll Per Ols igen, men prickade stolpen för andra gången. I stället kontrade Kumla snabbt och spelade sig till ett 1-1-mål.

I sista var det riktigt spännande och chanser avlöste varandra åt bägge håll. Kumla hade en boll i ribban, som damp ned på mållinjen, men inte i mål.

Det var Per-Ols som drog det längsta strået, då man lite turligt fick dit segermålet. Efter ett hopslag hamnade bollen hos Alexandra Berggren, som prickade in 2-1-målet.

Efter det var det en Kumlapress mot hemmamålet, men laget och målvakten Jennifer Broström stod i vägen. En viktig trepoängare för Per-Ols i kampen om en bättre plats inför det kommande kvalspelet.

- Det var lite nervöst först, men sedan släppte det och vi vann en tät match mot ett fysiskt starkt motstånd, säger tränaren Pasi Leinonen. 

Aktuell serietabell här.

Annons